Ακολουθούμε πολιτική αρχών διαμηνύει η Αθήνα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

Νεα


Τη θέση της Ελλάδας για αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και της διεθνούς νομιμότητας διαμηνύει η Αθήνα στην Άγκυρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά στην προκλητική και εκτός κάθε διπλωματικού πλαισίου επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, παραδεχόμενος ουσιαστικά την έντονη δυσφορία του για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η τουρκική προκλητικότητα, οδηγήθηκε στα άκρα, εν όψει και του καλοκαιριού, με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ άμεση ήταν η απάντηση από την Αθήνα, που τονίζει ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

Επιλέγοντας την ρητορική της γνώριμης όξυνσης ο κ. Ερντογάν, σε εκδήλωση για τα έξι τουρκικά υποβρύχια νέου τύπου, και αδυνατώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του για την διπλωματία της Αθήνας και την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας προχώρησε σε πρωτοφανή δήλωση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, και  εμφανίστηκε να επιδιώκει  τον  αποκλεισμό κάθε προοπτικής συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης. Δεν θα συναντηθώ ποτέ μαζί του, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά την κριτική που άσκησε ο Κυριάκος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr