Αθ. Χατζηπέτρου στο Πρώτο: Πλατφόρμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για να είναι «ορατές» από τις τράπεζες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (audio)

Οικονομια


Στη δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου θα μπορούν να ενταχθούν όλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα αν και πληρούν τα τυπικά προσόντα προχωρά η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της, Αθηνά Χατζηπέτρου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί λογαριασμοί» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

Σημειώνοντας ότι από το σύνολο των επιχειρήσεων μόνο οι 40 χιλιάδες έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει και θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο σε μια πρώτη μορφή, «μια πλατφόρμα όπου πάμε να αναστρέψουμε τη διαδικασία που ακολουθείται αυτή τη στιγμή, με τρόπο ώστε η αίτηση οποιαδήποτε επιχείρησης που θέλει να ενταχθεί στα δικά μας προϊόντα, θα περνάει πρώτα από εμάς και όχι από τις τράπεζες».

«Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα στο σύνολο της επιχειρηματικότητας, για το ακριβές σημείο στο οποίο κόβονται οι επιχειρήσεις από το πρώτο τεστ (φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα και Τειρεσίας) και να ενημερώσουμε την Πολιτεία ποιοι έχουν πρόβλημα με ποιους φορείς του Δημοσίου. Και το δεύτερο και πιο σημαντικό, η επιχείρηση που θα περάσει το “health check” αλλά λόγω μεγέθους ή λόγω του ότι είναι μια καινούργια επιχείρηση, δεν έχει μπορέσει να κάνει αίτηση στο τραπεζικό σύστημα, θα παρουσιάζεται η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr