ΑΕΚ μεταγραφές: Το παζάρι για τον Χάτζι Ράιτ και τα οικονομικά δεδομένα για την Ένωση

Αθλητικα


Ποιες είναι οι απαιτήσεις της Σεντέρισκε για τον Χάτζι Ράιτ, ποιο το ύψος των προτάσεων που μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στον δανέζικο σύλλογο, ποιες οι ιδιαιτερότητες των ως τώρα διαπραγματεύσεων και ποιο το τρέχον στάτους του Αμερικάνου επιθετικού, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο και της ΑΕΚ.

Μεταξύ των βασικών – όπως προκύπτει – επιλογών που εξετάζει η ΑΕΚ για την ενίσχυσή στην επιθετική γραμμή της επιβεβαιώνεται πως είναι ο Χάτζι Ράιτ.

Πολύ μεγάλο το παζάρι και σε χρονική διάρκεια και σε εύρος μνηστήρων για τον Αμερικανό επιθετικό, κατά πως φαίνεται όμως δεν θα κρατήσει και για πολύ ακόμη

Την Τρίτη (12/4) ο Ράιτ επέστρεψε στη Δανία μετά την ολοκλήρωση των σύντομων διακοπών του (είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ΗΠΑ ως τα μέσα Ιουνίου).

Δεν εντάχθηκε όμως, στην αποστολή της Σεντέρισκε, η οποία από την Τετάρτη (13/7) βρίσκεται για τέσσερις μέρες στη Γερμανία στο πλαίσιο ενός μίνι προπονητικού καμπ (θα δώσει και ένα φιλικό παιχνίδι), με τον αθλητικό διευθυντή του δανέζικου συλλόγου, Εσμπεν Χάνσεν να ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του πως επειδή ακριβώς ο Ράιτ θα πωληθεί, δεν έχει νόημα να συμμετέχει στην προπονητική καθημερινότητα.

Η πρόταση της Αντάλιασπορ και η Τραμπζονσπόρ

Το παζάρι λοιπόν για τον 24χρονο φουνταριστό ξεκίνησε από τις αρχές Μαΐου. Τότε, η Αντάλιασπορ στην οποία αγωνίστηκε πέρυσι δανεικός ο Αμερικανός, υπέβαλλε πρόταση αγοράς 1 εκατ. ευρώ στη Σεντέρισκε, φιλοδοξώντας να αξιοποιήσει τον υποβιβασμό της και να τον αγοράσει… κοψοχρονιά.

Και αυτό γιατί στην αρχική συμφωνία του δανεισμού του προβλέπονταν buy out 1,5 εκατ. ευρώ και απολαβές στον 24χρονο επιθετικό 450.000 ευρώ. Η Σεντέρισκε όμως, δίνοντας και στίγμα των έκτοτε προθέσεων της, δεν… μάσησε ξεκινώντας τον χορό των αρνήσεων στις προτάσεις που τις κατατέθηκαν.

Και από την στιγμή που οι “ερυθρόλευκοι” της Αττάλειας δεν εξάσκησαν τελικά το buy out που είχαν στη διάθεσή τους, αυτόν τον χορό τον δίνουν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – Τραμπζονσπόρ, Χαλ, Σπέτσια και φυσικά και η Αντάλιασπορ, με συνεχείς εναλλαγές (βάσει δημοσιευμάτων τουλάχιστον) του προβαδίσματος για την απόκτηση του Ράιτ.

Πριν δέκα μέρες φαβορί – σε Τουρκία και Δανία – εμφανίζονταν η Τραμπζονσπόρ. Οι πρωταθλητές Τουρκίας κατέθεσαν πρόταση 1,8 εκατ. ευρώ (ποσό πληρωτέο σε τρεις δόσεις), προσφέροντας στη Σεντέρισκε 10% ως ποσοστό μεταπώλησης. Η Σεντέρισκε συνέχισε να αξιώνει αυτό που εξ αρχής είχε θέσει ως βάση των απαιτήσεών της, δηλαδή 2 εκατ. ευρώ και 20%.

Ο λόγος, πρακτικός. Από το ποσό που θα εισπράξει από την πώληση του Ράιτ, ο Αμερικανός δικαιούται βάσει συμβολαίου το 12,5%. Και αυτή ακριβώς ήταν και η διαφορά που δεν οδηγούσε/έχει οδηγήσει σε deal. Η Σεντέρισκε ζητούσε το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτό το ποσοστό (225.000) από την πρόταση…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr