Αγροτικά ΙΕΚ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Οι εγγραφές παρατείνονται έως τις 21 Σεπτεμβρίου

Οικονομια


Παρατείνεται έως την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής ων αιτήσεων για εγγραφή στα Δημόσια Αγροτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ), που εποπτεύονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δυνατότητα εγγραφής έχουν ανεξαρτήτως ηλικίας, κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων αλλά και επιτυχόντες υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό.

Το έτος κατάρτισης 2022-2023 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο έξι ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τους σπουδαστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επτά ειδικότητες.

Ειδικότερα, στα Ιωάννινα θα λειτουργεί η ειδικότητα του Τεχνικού Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Μεσσαρά, θα λειτουργεί η ειδικότητα του Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στο ΔΙΕΚ Λάρισας οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις δύο ειδικότητες, αυτή του Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων και του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.

  • Στο Κτήμα Συγγρού, στην Αττική, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στη Νεμέα υπάρχει η ειδικότητα του Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας, ενώ στην Καλαμπάκα θα παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης στην ειδικότητα του Τεχνικού Ξυλογλυπτικής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr