Αβραμόπουλος στην ΕΡΤ: Η Ελλάδα δεν απειλεί, έχει όμως κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία (video)

Νεα


«Η Ελλάδα δεν απειλεί έχει όμως κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ανεξαρτησία της και την εθνική της κυριαρχία (…) Το σημαντικό στον ΟΗΕ δεν είναι το τι θα πεις από το βήμα, αλλά το τι θα συζητήσεις πίσω και μπροστά από τις κλειστές πόρτες», επισήμανε ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, αναφορικά για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τη σύνοδο του ΟΗΕ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα διμερών επαφών, πέραν της ομιλίας όπου πραγματικά θα θέσει τα πράγματα όπως είναι», είπε ακόμη.

«Αμφισβητείται πλέον η ελληνικότητα των νησιών. Μην περιμένετε να αναδυθεί μια τέτοια πρωτοβουλία από πλευράς Τουρκίας. Η Τουρκική εξωτερική πολιτική πρέπει να αναλυθεί πολύ προσεκτικά (…) Δεν βλέπω κλιμάκωση στο πεδίο από την Τουρκία (…) Παίζει προς τη μια πλευρά και την άλλη (Ρωσία) και δεν θα της βγει σε καλό» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το πόση σημασία αποδίδει ο ίδιος στην απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Θα είναι αστείο θα ισχυριστεί η Τουρκία ότι απειλείται από την Κύπρο».

Αναφορικά με το αν είναι ρεαλιστικό στις παρούσες συνθήκες ένα τετ-α-τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, τόνισε: «Την πόρτα οι λογικοί άνθρωποι δεν την κλείνουν ποτέ. Πολύ ορθά στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας ο κ. Μητσοτάκης, από την άλλη λέει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr