Έρχονται κι άλλες πολλές και μεγάλες Παναθηναϊκές βραδιές

Αθλητικα


Η γεμάτη από Παναθηναϊκό βραδιά της Λεωφόρου, η επιστροφή του συλλόγου εκεί που ανήκει κι αξίζει να βρίσκεται, ο μεγάλος Ιβάν Γιοβάνοβιτς που εκφράζει όλο το κλαμπ κι ο τελικός του Κυπέλλου. Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που “αναπνέει” ξανά.

Επί μία πενταετία, τα χρόνια του (Παναθηναϊκού) ναυαγούσαν στις… ξέρες σου (Ευρώπη), για να κολλήσουμε στα “μέτρα” της απίστευτα δύσκολης κατάστασης κι εποχής που βίωσε το τριφύλλι, το καταπληκτικό τραγούδι που είπαν για πρώτη φορά πριν από 24 χρόνια τα υπέροχα “Διάφανα Κρίνα”. Με δική του ευθύνη, βεβαίως, με τεράστια διοικητικά λάθη, με πάρα πολλές στιγμές πίκρας, με αγανάκτηση, με δάκρυα, με πληγωμένο εγωισμό, τσακισμένα “φτερά” και ισοπεδωμένο γόητρο.

Το βράδυ του Σαββάτου (14/5), στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μέσα απ’ το εμφατικό 4-0, σφραγίστηκε πλέον το πρώτο, απ’ τα πολλά βήματα που χρειάζεται να γίνουν στη διαδρομή προς την “παναθηναϊκή κανονικότητα”. Κι ο σύλλογος επιστρέφει εκεί που ανήκει και είχε στερηθεί από το 2017 και μετά. Στην Ευρώπη του. Καμία… φιέστα, καμία γιορτή, μόνο μία αγνή εκδήλωση μεγάλης χαράς, απ’ τους 14.000 φίλους της ομάδας που ήταν στη Λεωφόρο, για μία βραδιά που άξιζε να ξαναζήσει ο Παναθηναϊκός. Με την αύρα και των δύο ομάδων του τριφυλλιού που σάρωσαν τα πάντα φέτος στο βόλεϊ και εισέπραξαν την αποθέωση που άξιζαν από τον κόσμο. Θα έρθουν κι άλλες, πολλές και “μεγάλες” Παναθηναϊκές βραδιές. Σαν και την αποψινή. Να είστε σίγουροι.

Όσες δυσκολίες και φουρτούνες κι αν περάσει ένα μεγάλο κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό, όσα βάσανα κι αν τρυπήσουν το κορμί του και το μυαλό του, το πραγματικό του μέγεθος θα το επαναφέρει κάποια στιγμή εκεί που πρέπει. Από εδώ και πέρα ο δρόμος του τριφυλλιού μόνο προς τα πάνω θα πρέπει να είναι. Θα χρειαστεί να περάσει κι από άλλες δυσκολίες και ζόρια, αλλά πλέον τα μεγαλύτερα αγκάθια είναι πίσω του.

Κι εφόσον συνεχίσει να βαδίζει στην ποδοσφαιρική λογική, “δέσει” για χρόνια τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και συνεχίσει να επενδύει πάνω του με πράξεις, τότε η κανονικότητα θα έρθει ακόμη πιο κοντά. Κι ο Παναθηναϊκός θα γίνει αυτός που ήταν και τιμάει ήδη με τα λόγια του και τα έργα του ο 59χρονος τεχνικός. Κάθε τοποθέτησή του μετά τους αγώνες είναι ένα πραγματικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Γιατί ο ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ είναι ο προπονητής που ΑΞΙΖΕΙ να έχει ο Παναθηναϊκός, εκφράζοντας απόλυτα κάθε κομμάτι του οργανισμού του.

Μέχρι να μπει το πρώτο γκολ

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν σηκώνει πολύ μεγάλη κριτική. Το ζητούμενο ήταν να μπει το πρώτο γκολ. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με τη φόρα που είχε σ’ όλη τη σειρά των playoffs κι ακόμη περισσότερο μετά το διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, προσπάθησε να “πνίξει” αγωνιστικά απ’ το ξεκίνημα του παιχνιδιού τον ΠΑΣ και να πάρει το τρίποντο της… Ευρώπης.

Ο…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr