Έρευνα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»: Τρεις καταγγελίες εξετάζει η Αστυνομία, καλούνται ανήλικοι για κατάθεση

Νεα


Τσουνάμι καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αλλά και ζητήματα διαβίωσης και διαχείρισης. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει συνολικά πέντε δομές σε Αττική και περιφέρεια. Τρεις καταγγελίες εξετάζει η Αστυνομία, ενώ θα κληθούν για κατάθεση εντός της εβδομάδας ανήλικοι, τουλάχιστον δύο, που φιλοξενούνται στη δομή.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε στην ΕΡΤ, ότι η μόνη λύση είναι η αποϊδρυματοποίηση, τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές αλλά σε ανάδοχες οικογένειες.

«Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα» είπε και συνέχισε: «Πέρσι, περίπου τον ίδιο μήνα μου ήρθε μια καταγγελία στο γραφείο για δομή της Αττικής και μαζί με την Εισαγγελία, τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, την Περιφέρεια, αντιδράσαμε άμεσα και μεταφέρθηκαν εκτός της δομής αυτής τα παιδιά. Το θέμα δεν είναι να κλείνουν οι δομές. Το θέμα είναι τα παιδιά να πηγαίνουν σε οικογένειες και να μην υπάρχουν τέτοιου τύπου κακοποιητικές και συμπεριφορές μέχρι να φτιάξουμε ένα δίκτυο ανάδοχων γονέων που να μπορεί να πάρει σε αναδοχή όλα τα παιδιά που δεν μπορούν να γυρίσουν στην βιολογική τους οικογένεια».

Η πρώτη αντίδραση του Πατέρα Αντώνιου για τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr