Έρευνα – Επιχειρήσεις: Ζωτικής σημασίας η ευημερία και η ψυχική υγεία των εργαζομένων

Οικονομια


Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την επίδραση της πανδημίας COVID-19 στο εργασιακό περιβάλλον και στη συμπεριφορά επιχειρήσεων και εργαζομένων ανέδειξε η έρευνα του ομίλου Adecco, με τίτλο «Disconnect to Reconnect», στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 εργαζόμενοι από περισσότερες από 100 χώρες. Οι τρεις βασικοί άξονες της έρευνας ήταν:

  1. Πώς έχει εξελιχθεί το μοντέλο της εργασίας, μετά την εμφάνιση της πανδημίας
  2. Αν οι εργαζόμενοι μπορούν να αποσυμπιέζονται από την πίεση της δουλειάς και
  3. Αν οι επιχειρήσεις προωθούν την ευεξία στον χώρο εργασίας.

Η ψυχολογική πίεση και το άγχος στον κόσμο της εργασίας έχουν αυξηθεί, μετά την εμφάνιση της πανδημίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.

  • Ειδικότερα, το 68% των εργαζομένων απάντησε ότι αισθάνεται άγχος και στρες μερικές φορές ή συχνά στην εργασία του.

Ωστόσο, στην ερώτηση, αν το άγχος των εργαζομένων έχει αυξηθεί, μετά την πανδημία, το 59% των εργοδοτών απάντησε θετικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους εργαζόμενους ήταν μόνο 25%.

Το συμπέρασμα, όπως προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι, ενώ η πανδημία έχει σαφώς επηρεάσει την ευημερία των εργαζομένων, η πλειονότητα πιεζόταν ψυχολογικά από πριν και οι εταιρείες δεν γνώριζαν σε ποιον βαθμό οι εργαζόμενοι τους ένιωθαν στρεσαρισμένοι.

Νέοι και εργασιακή εξουθένωση

Τα νεότερα σε ηλικία άτομα ανέφεραν τα υψηλότερα επίπεδα στρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 77% των εκπροσώπων της γενιάς Z και το 73% της γενιάς Y να αναφέρουν αύξηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr