Ένας Πασχαλάκης όσο τέσσερις “διχίλιαροι” και μένουν και ρέστα

Αθλητικα


Ενδεικτικό της πλέον αγωνιστικής πολιτικής του ΠΑΟΚ: οι συνολικές απολαβές των μέχρι στιγμής τεσσάρων φετινών βασικών της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου, όλοι τους γεννημένοι στον 21ο αιώνα, Λύρατζης, Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Τσαούσης, υπολείπονται αυτών που είχε πέρυσι μόνος του ο 33χρονος Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Λευτέρης Λύρατζης. Γεννημένος το 2000. Από πέρυσι ουσιαστικά ο βασικός δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ. Λογική η συνέχεια στο φετινό ξεκίνημα.

Ντόμινικ Κοτάρσκι. Γεννημένος το 2000. “Μωρό” σε ηλικία… τερματοφύλακα. Δεν πτόησε όσους τον επέλεξαν, χρίζοντας τον βασικό κίπερ του ΠΑΟΚ. Και η εμφάνισή του στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Άρη η πρώτη επιβεβαίωση του πολυαναμενόμενου stepup από τον Κροάτη.

Μάριος Τσαούσης. Γεννημένος το 2000. Η έκπληξη. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε αριστερός μπακ (Ράφα Σοάρες). Αυτός όμως είναι που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Κώστας Κουλιεράκης. Γεννημένος το 2003. Δύο στόπερ απέκτησε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Για τους περισσότερους όμως στα πέριξ της Τούμπας, ο πιτσιρικάς ήταν, πριν καν εμφανιστεί στο προσκήνιο, ο καλύτερος όλων όσοι βρίσκονται στο δυναμικό του Δικεφάλου. Δυναμική που υπογραμμίζει στις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

Για μια ομάδα που ήταν – μέχρι και πέρυσι – μαθημένη στην εμπειρία, ποντάροντας και για την στελέχωση της αμυντικής της γραμμή στους “γερόλυκους”, αν μη τι άλλο η εν λόγω τετράδα αποτελεί την προσωποποίηση των όσων επιδιώχθηκαν (ή έτυχαν, εξαρτάται την οπτική της κρίσης) το φετινό καλοκαίρι στον αγωνιστικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ.

Πέραν της ξεκάθαρης, κατακόρυφης μείωσης του ηλικιακού μέσου όρου και στην οπισθοφυλακή του ΠΑΟΚ, το έτερο καλοκαιρινό (συνολικά) ζητούμενο αυτού του σχεδιασμού, η μείωση δηλαδή και του μισθολογικού κόστους αντικατοπτρίζεται στους συσχετισμούς που αυτή η τετράδα – βασική στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά και με σοβαρότατες πιθανότητες να παραμείνει έτσι και στη συνέχεια – έχει να παρουσιάσει σε σύγκριση με πέρυσι.

Μια από τις αποφάσεις των επιτελών του Δικεφάλου ήταν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. O 33χρονος διεθνής τερματοφύλακας εισέπραξε στον τελευταίο του χρόνο στην Τούμπα 800.000 ευρώ. Στη θέση του, ήρθε το καλοκαίρι ο Κοτάρσκι. Οι δικές του ετήσιες απολαβές στο πενταετές συμβόλαιο (4+1) που υπέγραψε για τη φετινή σεζόν είναι…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr