Έλληνας, ο αργυρός ολυμπιονίκης της φετινής Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας

Νεα


Μεταξύ 38.000 διαγωνιζομένων μαθητών από επτά χώρες, ένας Έλληνας μαθητής της Β’ Λυκείου, ο Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης, από το Κολλέγιο Ψυχικού, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, που ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη στη Βουδαπέστη. Στην πέμπτη θέση κατετάγη η Σόνια Βουδούρη, συμμαθήτριά του από το ίδιο σχολείο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, που δημοσιοποιεί και τη σχετική είδηση, «η επιτυχία των δύο παιδιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη δεδομένου του ότι τα Οικονομικά διδάσκονται στην Ελλάδα αυτοτελώς μόνο στην Γ’ Λυκείου, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο οικονομικός εγγραμματισμός ξεκινά πολύ νωρίτερα στο σχολικό πρόγραμμα».

Στις εθνικές φάσεις του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 38.000 μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από επτά χώρες. Στην Ελλάδα, η Οικονομική Ολυμπιάδα, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στη χώρα μας, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά με συμμετοχή 2.352 διαγωνιζομένων από 172 σχολεία της επικράτειας και δύο σχολεία της ομογένειας από την Αίγυπτο και την Αλβανία.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι «η οικονομική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο στην διαδικασία της μετάβασης από το σχολείο στην πραγματική αγορά εργασίας, όσο και στις πολιτικές απόψεις που διαμορφώνονται. Ο διαγωνισμός αυτός είναι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr