Έκτακτος εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας – Ο ιός βρέθηκε σε λύματα του Λονδίνου

Νεα


Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά 1-9 ετών θα κληθούν για εμβόλιο πολιομυελίτιδας, καθώς ο ιός βρέθηκε σε λύματα του Λονδίνου.

Μετά την ανακάλυψη του ιού πολιομυελίτιδας στα λύματα στο βόρειο και ανατολικό Λονδίνο, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε ότι θα πρέπει να δοθεί σε όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών ενός (1) έτους και εννέα (9) ετών μια ενισχυτική δόση αδρανοποιημένου εμβολίου πολιομυελίτιδας (IPV), σε όλους τους δήμους του Λονδίνου.

Αυτό θα εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο προστασίας από την παράλυση και θα βοηθήσει στη μείωση της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Σε εθνικό επίπεδο, ο συνολικός κίνδυνος παραλυτικής πολιομυελίτιδας θεωρείται χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι προστατεύονται από αυτό με εμβολιασμό.

Το NHS στο Λονδίνο θα επικοινωνήσει με τους γονείς όταν έρθει η σειρά του παιδιού τους να προσέλθει για μία αναμνηστική δόση ή την πρώτη του δόση πολιομυελίτιδας και “οι γονείς θα πρέπει να δεχθούν την προσφορά το συντομότερο δυνατό”.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τις πληγείσες περιοχές, όπου έχει εντοπιστεί ο ιός της πολιομυελίτιδας και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Θα ακολουθήσει ταχεία διάθεση σε όλους τους δήμους σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας.

Η UKHSA και η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) έχουν εντοπίσει τουλάχιστον ένα θετικό δείγμα του ιού της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr