Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Καθηλωτικές εικόνες με «ποτάμια» λάβας – Ντόπιοι και τουρίστες κάνουν πικ νικ δίπλα στο ηφαίστειο

Νεα


Ποτάμια λάβας εξακολουθούν να ρέουν από το ηφαίστειο κοντά στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πιθανόν να είναι η πρώτη μιας μεγάλης σειράς εκρήξεων. Πάντως, οι ντόπιοι και οι τουρίστες δεν πτοούνται και σπεύδουν να θαυμάσουν το θέαμα από κοντά.

«Εντυπωσιακό» και ταυτόχρονα «τρομακτικό» ένα «πικνίκ διαφορετικό από τα άλλα». Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν οι ντόπιοι, αλλά και οι τουρίστες το θέαμα από το ηφαίστειο Φαγκρανταλσφγιάλ της Ισλανδίας, το οποίο βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ.

  • Ισλανδία: Ηφαίστειο εκρήγνυται κοντά στο Ρέικιαβικ

Το ηφαίστειο εξερράγη την περασμένη Τετάρτη και οι αρμόδιες αρχές στην Ισλανδία προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να έχουμε και άλλες εκρήξεις, ενδεχομένως μάλιστα ισχυρές. Αυτό δεν εμπόδισε κάποιους ανθρώπους να επιχειρήσουν να απολαύσουν το απίστευτο θέαμα που προσφέρει ένα ενεργό ηφαίστειο, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν για τις αναθυμιάσεις και τα αέρια, τα οποία είναι επικίνδυνα και σε κάποιες περιπτώσεις, θανατηφόρα.

Πηγή: ΕΡΤΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr