Έκλεισε τον δίαυλο επικοινωνίας ο Ερντογάν — Αθήνα: «Άμυνά μας το Διεθνές Δίκαιο»

Νεα


Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ ότι πρέπει να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ο Ταγίπ Ερντογάν έκλεισε με θόρυβο την πόρτα του διαλόγου. «Δεν θα ξανασυναντηθώ με Έλληνες πολιτικούς, δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και εκτόξευσε νέες απειλές:

«Η Ελλάδα από δω και μπρος ας φροντίσει μόνη τον εαυτό της» δήλωσε. «Άμυνά μας είναι το Διεθνές Δίκαιο» παρατήρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λευκωσία, την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνιζε πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα πρέπει να προστατεύονται.

«Η άμυνά μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, απέναντι σε οποιεσδήποτε αναθεωρητικές διαθέσεις, είναι το Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι ισχυρές μας συμμαχίες, είναι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εκτιμώ ότι αυτή η προσέγγισή μας τελικά είναι η ορθή και ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά, κρατώντας πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας».

Ο πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είπε: «Η συνάντηση Ευρωπαϊκή Ένωσης – ΝΑΤΟ, είμαι βέβαιος ότι θα στείλει ακόμα πιο ηχηρά τα μηνύματα της αποφυγής των οποιοδήποτε προκλήσεων».

Την ώρα που ο πρωθυπουργός συναντιόταν με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς ακόμα μια προσωπική επίθεση εναντίον του, γκρεμίζοντας ξανά κάθε γέφυρας μεταξύ Αθήνας- Άγκυρας.

«Είπαμε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr