Έκκληση του Δημάρχου Μουζακίου να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος με επικίνδυνα αμιαντούχα απόβλητα

Τα Νεα της Περιφερειας


Με εντολή του δημάρχου Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιώργος Φούντας, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου μήνυση κατ’ αγνώστων, διότι σε εξοχική τοποθεσία της Επισκοπής βρέθηκαν πεταμένες πλάκες αμιάντου.Με μέριμνα της Δημοτικής αρχής και σημαντικά έξοδα που βάρυναν το ταμείο του Δήμου, οι συγκεκριμένες πλάκες, που είχαν βρεθεί στις αρχές Απριλίου, απομακρύνθηκαν από συνεργείο εξειδικευμένης Εταιρείας αποκομιδής και διαχείρισης τέτοιων υλικών.
Το ίδιο συνέβη και με άλλες πλάκες αμιάντου που σε προγενέστερο χρόνο είχαν βρεθεί πεταμένες στα παλιά Σφαγεία Μουζακίου και στο συνοικισμό Άγιοι Ανάργυροι Κρανιάς.
Όμως, αυτές οι απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, συμπεριφορές δυστυχώς συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα από την Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν ξανά πεταμένες πλάκες αμιάντου και άλλα απόβλητα στη θέση «Κουλούρια» και πάλι της Επισκοπής.
«Αυτό είναι όχι μόνο πολύ προκλητικό, αλλά και ανήκουστο – επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου – διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τις πολύ βλαβερές συνέπειες των αμιαντούχων αποβλήτων στους ανθρώπους και στο περιβαλλοντικό οικοσύστημα της περιοχής μας».

«Απευθύνω δημόσια έκκληση προς όλους τους δημότες να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές αρχές εάν υποπέσουν στην αντίληψή τους παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες, απ’ οπουδήποτε και από οποιονδήποτε κι’…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr