Ά. Γεωργιάδης στο Πρώτο: Προσωπικά θα ήθελα να διερευνηθεί η καταγγελία Λαφαζάνη- Fake News η σύνδεση της υπόθεσης με το Ταμείο Ανάκαμψης (audio)

Πολιτικη


«Είναι σίγουρα ένα θέμα το οποίο θα θέλαμε όλοι να μην είχε συμβεί. Στην ζωή συμβαίνουν και στραβές, συμβαίνουν και άσχημα πράγματα, δεν γίνονται όλα όπως τα θέλεις. Ήταν ένα πολύ ατυχές περιστατικό, να το πω σωστά» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ερωτηθείς αν δικαιούται ο Πρωθυπουργός να μην γνωρίζει σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «έπρεπε να γνωρίζει γι’ αυτό και παραίτησε τον διοικητή της ΕΥΠ. Αν κάποιος δεν σου πει κάτι, τι μπορείς να κάνεις γι΄ αυτό;». Σε συνέχεια του ίδιου ερωτήματος, πιο συγκεκριμένα όσο αφορά το αν υπάρχουν «κέντρα» που δρουν ανεξέλεγκτα ο Υπουργός είπε «θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή για να τα διερευνήσουμε όλα αυτά, προσωπικά δεν έχω τέτοια ανησυχία».

«Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι ότι υπήρχε μια τυπική διαδικασία βάσει της οποίας γίνονταν παρακολουθήσεις προσώπων, η τυπική αυτή διαδικασία εδράζεται πάνω σε έναν νόμο και σε μια τροποποίηση του νόμου που έγινε, η τελευταία επί ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία ακολουθήθηκε, κρίθηκε όχι επαρκής, κυρίως γιατί αφήνει εκτεθειμένη την κοινή γνώμη σε συνομωσιολογίες αν κάποιος θέλει να το κάνει για προσωπικό όφελος και γι΄ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τροποποίηση του νόμου αυτού έτσι ώστε να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr