Ά. Γεωργιάδης: Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή καυσόξυλου και πέλετ

Οικονομια


Στο θέμα της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς για να υπάρξει άμεσα παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ.

Όπως είπε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ant1: 

«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.

Έχω συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία».

Σχετικά Άρθρο: Μέτρα ΔΕΘ: Διεύρυνση δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης & επιταγής ακρίβειαςΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr