Άρτα: Μήνυση μητέρας σε διευθύντρια ειδικού σχολείου που δάγκωσε τον γιό της – “Ήμουν σε άμυνα” υποστηρίζει η ίδια (video)

Νεα


Μήνυση εναντίον της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας που δάγκωσε 11χρονο μαθητή υπέβαλε η μητέρα του.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία, με την διευθύντρια να αναφέρει ότι προέβη σ’ αυτή την πράξη επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει την επίθεση του παιδιού εναντίον συμμαθήτριάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί, που πάσχει από αυτισμό, παρουσίασε βίαιη συμπεριφορά και είχε επιτεθεί σε συμμαθήτριά του, κρατώντας την από τα μαλλιά.

Η μητέρα του παιδιού προσέλαβε δικηγόρο ζητώντας την ποινική δίωξη της διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού για την πράξη της αυτή, ενώ παράλληλα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Όπως διατείνεται η διευθύντρια ο 11χρονος μαθητής που πάσχει από αυτισμό, επί σχεδόν 50 λεπτά ήταν επιθετικός, ότι την έπιασε από τα μαλλιά και επειδή δεν μπορούσε αλλιώς να τον ηρεμήσει, τον δάγκωσε στο πόδι προκειμένου να αποφύγει την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα βλέποντας το παιδί της όταν πήγε στο σπίτι με εκδορές και δαγκωματιά, ζήτησε εξηγήσεις από την διευθύντρια, η οποία αντέτεινε πως επειδή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αντιμετώπισε την επιθετικότητα με αυτό τον τρόπο. «Λειτούργησα αντανακλαστικά», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια. Από την πλευρά της η μητέρα δεν δικαιολόγησε την πράξη της.

Η μητέρα από την πλευρά της, εκφράζει την απορία αλλά και την έντονη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr