Άντρεα Κάφα: Η Κύπρια “Σάρα Καρμπονέρο” αποκαλύπτεται στο SPORT24

Αθλητικα


Η γνωστή Κύπρια αθλητικογράφος, Άντρεα Κάφα, η οποία κοσμεί με την παρουσία της τα γήπεδα στην Κύπρο, μίλησε στο SPORT24 για την καριέρα της στο χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η Άντρεα Κάφα κοσμεί με την όμορφη παρουσία της τα κυπριακά γήπεδα κάνοντας ρεπορτάζ, κάτι που την κάνει να νιώθει μέρος του παιχνιδιού. Από μικρή ασχολούνταν με τον αθλητισμό, ενώ ήταν τακτική επισκέπτρια των γηπέδων είτε με την “ιδιότητα” της αθλήτριας είτε με αυτή του θεατή.

Συχνά την αποκαλούν “Σάρα Καρμπονέρο” του νησιού της Αφροδίτης, έναν χαρακτηρισμό που βρίσκει αρκετά κολακευτικό, ενώ της αρέσει να μαθαίνει και να εξελίσσεται για όλα είτε στο ποδόσφαιρο είτε στον αθλητισμό. Η Άντρεα Καφά μίλησε στο SPORT24 για την καριέρα της στον χώρο της δημοσιογραφίας, το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, αλλά και τις δικές της ποδοσφαιρικές “αδυναμίες”.

Πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με την αθλητική δημοσιογραφία;

“Το να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι νομίζω ήταν και η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων! Από μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να δοκιμάζω και να ασχολούμαι με διάφορα σπορ. Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι μέσα σε γήπεδα είτε ως αθλήτρια, είτε και ως θεατής. Υπήρχε αυτή η ανάγκη να σχολιάζω και να εκφέρω άποψη γι’ αυτά που έβλεπα αλλά και να μαθαίνω από αυτά που διάβαζα και άκουγα από άτομα στο περιβάλλον μου. Ήταν και είναι αυτό που με γεμίζει ως άνθρωπο και με ενθουσιάζει περισσότερο”.

Θεωρείς ότι ο κλάδος της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι ανδροκρατούμενος ή έχει κάνει βήματα προόδου υπέρ των γυναικών;

“Σίγουρα πλέον δεν προκαλεί εντύπωση μια γυναικεία παρουσία στον δικό μας χώρο. Μάλιστα υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίες έχουν σπάσει τα στερεότυπα και ουσιαστικά ενθαρρύνουν νεαρότερες να δοκιμάσουν να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα. Το κεφάλαιο ισότητα, η θέση της γυναίκας στην δουλειά αλλά και στην κοινωνία έχει αλλάξει αρκετά, μετά τα γεγονότα που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια, στη γενικότερη εικόνα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου και σίγουρα έχουν επηρεαστεί θετικά και κλάδοι οι οποίοι υποσυνείδητα θεωρούνται ακόμη και σήμερα “ανδροκρατούμενοι”.

Προφανώς υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μεταξύ των φύλων αλλά με την έννοια ισότητα, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες να κυνηγήσουν το πάθος τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Άλλωστε η διαφορετικότητά μας είναι και αυτή η οποία μας, εξελίσσει πολιτισμικά αλλά και κοινωνικά”.

Σε έχουν κάνει ποτέ να νιώσεις μειονεκτικά ως γυναίκα στην δουλειά σου; Για παράδειγμα με το να σε φλερτάρουν ή να σε απαξιώνουν στην συνεργασία σας.

“Στο ξεκίνημα βεβαίως και έχει συμβεί. Τέτοια περιστατικά, τα οποία είναι περιστατικά bullying, γίνονται από άτομα…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr