«Άνοιξαν» οι ουρανοί στα βόρεια προάστια της Αττικής – Πού αλλού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Νεα


Η αλλαγή του σκηνικού του καιρού νωρίτερα στην Αττική με έντονη βροχόπτωση στα βόρεια προάστια. Στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ άλλων περιοχών, το φαινόμενο ήταν έντονο με μεγάλο όγκο νερού και ανέμους. Καταρρακτώδης βροχή και στο Μαρούσι όπου έκλεισε η οδός Αγίου Αθανασίου με οχήματα της πολιτικής προστασίας να κατευθύνουν τους οδηγούς σε άλλους δρόμους.

Ακινητοποιημένα οχήματα στην οδό Αθανασίου

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Μαρούσι

Νωρίτερα εκδόθηκε από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η strong>Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr